Mar
21

Un passeig per l´Albera i demostració de cuina silvestre

Event Time: 9:00 - 14:00 del 2018-03-22 / Event Location: El Pati de l´Albera

Donem la benvinguda a la primavera amb una passejada per la part baixa de la serra de l’Albera, Paratge Natural d’Interès Nacional, entre vinyes i oliveres, boscos mediterranis i monuments megalítics. Un dels paisatges empordanesos menys coneguts, lluny de la Costa Brava més concorreguda, descobrirem un indret màgic ple d’essències mediterrànies.

Durant la passejada, planera i agradable, identificarem herbes aromàtiques i plantes comestibles que utilitzaven els pagesos en èpoques passades i que avui tornem a trobar en la cuina més moderna i en remeis casolans. Coneixerem les tapes verdes més sorprenents i ingredients silvestres per a una cuina saludable.

A llarg del recorregut, el paisatge també ens explicarà la cultura i història de la gent que viu aquí des de fa milers d’anys: dòlmens i menhirs, feixes i cabanes de pedra seca en són testimoni.

Al final del passeig tornarem al Pati de l’Albera on ensenyarem alguns usos de les plantes recollides i com les podem incorporar en una cuina de km0 i ecològica. Amb la creativitat de tots els participants potser fins i tot podrem inventar un menú de plats mediterranis amb plantes silvestres.

Amb la col·laboració de NATURALWALKS.

Durada: Passeig (2,5 – 3 h) – Taller (1 – 1,5 h)

Dificultat: Baixa

Lloc: Albera (Sant Climent Sescebes)

Grup màxim: 15 persones

Preu: 95€/persona, 80€/menors fins a 15 anys, 40€  per menors de 6 anys.

Activitat privada feta a mida. Inclou també 1 nit d’ allotjament amb esmorzar i un sopar.